Ceahlau de ianuarie 2012

In 21 - 22 Ianuarie 2012, tura pe Ceahlau cu Monom si prietenii

Pentru ca la Diham zapada ne a primit asa de frumos, ne am incercat norocul si in Ceahlau. Sambata, 21 ianuarie, ne am adunat cu mic cu mare in fata Mc Donald's Obor la ora 5:30, 30 de persoane, 4 masini si un microbuz am plecat spre Neeeeeeeeeeeeeeeamt.

In jurul orei 14:30 am ajuns la Izvorul Muntelui, locul de plecare in traseul: Lutul Rosu (3:30h) banda albastra - Curmatura Lutu Rosu - Rachitis - Piatra cu Apa - Detunate - Cabana Dochia. Dupa ce am platit taxa de intrare in parcul national Ceahlau, banda albastra ne-a fost calauza pana la Cabana Dochia, ninsoarea si vantul ne-au insotit si ele. Ajunsi la Dochia, am inceput sa dam cojoacele jos si am dat buzna la oala cu ceai caldut caldut caldut. Dupa ce am mancat, ne am ales locul, patul in camera de 17 pers sau in cea de 7 pers, si chitarealaaaaaa pana mai spre dimineata dar nici chiar asa de dimineata deoarece unii dintre noi trebuia sa ne trezim la 6 pentru a pleca spre vf Toca de unde se vede cel mai frumos rasarit din tara.

Cand a sunat alarma la ora 6 parca ti venea sa nu pleci de la caldurica sacului de dormit dar daca stiai ce ai sa pierzi mai bine te ai fi trezit.

Cei 15 temerari ajunsi pe Toaca, la aproximativ 7:30 dimineata au avut parte de un rasarit ca in povesti, ireal cum spune Soie, de neuitat. Desi cand am ajuns pe Toaca, am ramas nitel dezamagiti avand in vedere faptul ca unde trebuia sa rasara soarele se pusese un nor buclucas, intr-un final cand o mica bucatica de soare a iesit la iveala cerul ''s-a spart'' si razele rosii ale soarelui au inundat crestele muntilor. Cu bucurie in sufletr si cu exclamatii de genul ''wowwwwwwww, super, ireal, foarte tare etc.'' ne am pozat cu superbul rasarit dupa care am coborat catinel spre cabana unde ne astepta ceaiul cald.

Traseul de intoarcere a fost destul de anevoios pentru unii mai putin anevoios pentru altii intrucat bocancii nu i ajutau pe toti la fel. Coborarea s-a facut prin Jgheabul cu Hotar (4h; triunghi albastru) : cabana Dochia - Jgheabul cu Hotar - Santinela - Stanca Dochiei - Izvorul alb.

Nu uitati: ''Zapada este o stare sufleteasca''

 

Scris de Alina Tudor


 

 

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei