Moldoveanu Oct 2011

Drumetie Moldoveanu, Vf. Moldoveanu 2544m

Eu zic, si daca am zis am zis, sa scoatem din beciurile amintirilor frumoasa iesire, drumetie sau cum vreti sa-i spuneti, pe “acoperisul Romaniei”,  asa cum ar spune “seful de monom” Vampy.

 

Asadar, ne-am adunat cu mic cu mare cu mare cu mic, care am plecat de vineri dimineata, care de vineri seara important este ca ne-am reunit cu tontii, aaa scuzati, cu totii la cabana Valea Sambetei. De la pastravarie, unde se poate ajunge cu masina, traseul pana la cabana este de aproximativ 2 ore, sau nitel mai mult pentru nebunii care urca noaptea. Vineri noaptea unii dintre noi am innoptat la vila “Cort” iar altii la cabana mai sus mentionata (este de prisos sa va spun ca a fost mai cald in cort decat in cabana).

 

Sambata s-a dat trezirea la 6:30 pe principiul “cine nu e gata il iau cu loptata si va ramane in tabra”,  am intrat in traseu in jurul orei 7:30. Traseu Cabana Valea Sambetei (1401m) - Fereastra Mare a Sambetei(2188m) (marcaj triunghi rosu) - Refugiu Vistea - > Vf Vistea (2527m) - Vf Moldoveanu (2544m)(marcaj dunga rosie), durata 6 ore dus, 5 ore intors,  total 11 ore.

 

Traseul a fost usor pentru unii si greu pentru altii important este ca am fost toti in acelasi timp pe varf, am imortalizat momentul cu multe multe multe poze si ne-am bucurat impreuna de reusita noastra. Muntii Fagarasi, numiti si Alpii Romaniei ne-au oferit peisaje de neuitat, cer senin, soare mai pe scurt noi i-am daruit multa iubire si el ne-a rasplatit pe masura. Intoarcerea la cabana s-a facut pe acelas traseu in sens invers, datorita oboselii accumulate unii dintre noi au ajuns mai tarziu la finish, dar cu totii am recunoscut ca a fost o tura pe cinste. Ziua s-a incheiat cu o cantare sustinuta de Razvan si Vali (alias Vampy si Momeala :P) si evident si indubitabil de lalaielile noastre.

 

Duminica, dupa ce ne-am odihnit asa cum se cuvine dupa o tura lunga, am coborat spre masini si si si piesa de rezistenta: traseu spre Bucuresti. Nu am pornit in minunatul traseu inainte de a vizita Manastirea Brancoveanu – Sambata de Sus, unii au poposit si prin Brasov. Si intr-un final am ajuns in Bucurestiul nostru extraordinar unde ne asteapta RUTINA si AGLOMERATIA.

 

Incheiem cu urarea de la Vampy: <<Felicitari monomistilor pentru reusita noastra de a cucerii acoperisul romaniei! Chiar daca traseul a fost de 14 ore sau 16 pt altii >> si speram la mai multe varfuri cucerite.

Scris de Alina Tudor

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei