TIMP MAI AM DAR NU MAI AM VREME

 

Timp mai am, dar nu prea mai am vreme....

 

O sa va spun o povestioara. Mi-a spus-o si mie mama, in plin avant creational, cand munceam sa facem din vreo 50kg de rosii, ceva bulion.....


”Era o familie tanara: Radu si Ioana, tineri casatoriti. Parintii Radului: vor fi denumiti de acum inainte mama, si bunicu....iar Radu mai avea o sora.

Se pare ca viata s-a dovedit a fi prea scurta pentru mama Radului, si aceasta s-a dus in lumea celor drepti lasand pe sarmanul bunic singur. Copii erau casatoriti, Radu cu a lui nevasta....iar fata urma sa aiba grija de batran. Fata, si ea casatorita, cu copii mici.

Dar anii trec, copii fetei cresc, oamenii nu mai incap in simplul apartament unde locuiau fata, cu sotul, copii, si batranul, motiv pentru care fata este nevoita sa-i spuna batranului, ca trebuie sa faca ceva, ca nu mai e loc, iar batranul isi ia valijoara spunand ca oricum voia sa plece, deoarece ii dadeau o garsoniera cei de la munca sa locuiasca.

Unde pleca batranul? Veritabil maistru si parinte ce a munci pentru ai lui copii? La azilul de batrani!

Nemeni nu intreaba de el, o lunga periaoda de timp.Copii total dezinteresati, nu vor sa stie nimic de soarta tatalui lui, si timpul trece.

La un moment dat, batranul nostru se hotaraste sa-si faca niste analize. Afla cu tristete ca nu mai are de trait decat 6 luni!

In acest moment, in care poate pe unii ar fi cazut cerul, el ia decizia ca ultimele 6 luni din viata lui, sa si le petreaca cu copilul la care a tinut cel mai mult-baiatul!

Si atunci batranul ia hotararea sa se duca la baiat acasa.

Acasa stupoare mare..nevasta il primeste pe batran, il lasa sa astepte la usa, si ofuscata ca batranul nu a dat macar un semn ca avea de gand sa vina, isi cheama sotul.

Fericit ca-si vede tatal, dupa atata timp baiatul vrea sa-l puna la masa, si apoi il intreba daca vrea sa doarma. Langa batran se afla si o mare valiza. La intrebarea fiului, de ce e atat de grea, batranul da din umeri, si le imaprtaseste celor 2 ca avea de gand sa stea mai mult pe la ei...si ca ar avea nevoie de mai multe lucruri!

La aceasta afirmatie, cei 2 se uita buclucas unul la altul...il invita pe bunic sa doarma

Batranul intreaba unde este nepotelul RAres, si se afla ca baiatul sta la familia X, pe timpul concediului!

In minunata familie de provincie ajunsa la oras incepe cearta....ca unde sa-l duca pe batran, ca ei urmeaza sa plece la mare a 2-a zi, ca ce or sa zica vasilestii daca nu merg la mare...ca de ce a venit tocmai acum, ca de ce nu a anuntat, si normal scorpia era nevasta...cu gura mare....

Trist este ca toate aceste certuri batranul le auzea, si cand fiul lui se hotaraste de dimineata sa se duca la batran sa-l invite la masa, batranul nu mai era...

Femeia pleaca fericita la mare, iar baiatul incepe cautarea tatalui! Prima data la sora...apoi la serviciu unde afla cu stupoare ca tatal sau nu statea in garsoniera asa cum isi mintise fiul, ci la azilul de batrani! De la servicu ia drumul azilului, unde afla ca batranul la aflarea vestei ca mai are de trait doar 6 luni, a decis sa fuga de la azil! De aici urma se pierde...il mai cauta la vecini din copilarie...dar nimic!

Ce o fi in sufletul unui copil- tata la randul lui - care si-a alungat batranul de acasa, si nu stie nimic de el! Ceva ar trebui sa se rupa acolo, si sa doara...

In timpul aceasa batranul nostru se gandeste ca cel mai bine ar fi sa se duca la Familia X, unde statea nepotelul. La vederea batranului, nepoteleul se arunca dragastos in bratele lui....iar familia cand vede ce mare dragoste e intre cei 2, il invita pe batrani sa ramana la ei...ca sa stea cu copilul.

Ce o fi in sufletul celui care a vazut ca nu e loc de el in casa propriului fiu, dar o familie straina il invita sa stea la ei? Ceva ar trebui sa se rupa acolo, si sa doara...

In timpul concediului, cei doi pleaca la pescuit, se joaca...dar timpul trece si batranul se simte din ce in ce mai rau! In ultima zi de concediu, se duce la nepot, si-i zice ca el tre sa plece. Trist copilul il intreaba daca mai are timp si alta data, sa mai vina pe la el, sa se joace impreuna...la care batranul ce stia ce soarta il asteapa ii raspunde....TIMP MAI AM, DAR NU PREA MAI AM VREME....

si pleaca la azilul de batrani.”


 

 

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei