Luna impaduririlor

 

LUNA IMPADURIRILOR

Uneori am impresia ca toate lucrurile faine se intampla in acelasi timp. Alteori (prea des) imi doresc sa fiu in 5 locuri diferite in acelasi timp. Si fiindca e imposibil sa fac asta, trebuie sa aleg.

Daca n-as fi sarit cu parasuta sambata, as fi mers sa plantez copacei. Nu pot sa afirm ca-mi pare rau ca am ales sa merg la Clinceni, pentru c-ar fi mai mult decat ipocrizie din partea mea, dar imi pare super rau ca n-am putut participa la una dintre plantarile care au avut loc.

Asadar, sambata a avut loc prima plantare din Tara lui Andrei. Am citit cateva impresii scrise de oamenii care au fost la Ploiesti si m-au bucurat mult. Mai ales comentariile de la articolul scris de Mona Nicolici. Am gasit pe facebook si o nota scrisa de o anume Mihaela Stan si n-am ratat nici povestirea lui Bobby Voicu. Pe scurt, 25.000 de stejari, frasini, paltini si malini, pe 5 hectare de teren, plantati cu ajutorul a 500 de voluntari entuziasti.

In aceeasi zi, prietenii mei din FRTE (Federatia Romana de Turism si Ecologie) au realizat o plantare simultana in 14 zone din tara, cu ajutorul cluburilor de munte: Ghermanesti (MDM, Verde), Onesti (Sandru), Ialomita (Ciulinii Baraganului), Giurgiu (AEST), Galati (Reactiv), Hanul Conachi (Albatros), Gorj (Hai Hui), Rm Valcea(Vanturarita), Suceava - Fundu Moldovei (Bucovina), Iasi (Bucovina, Hai pe Munte), Vrancea (Focul Viu), Prahova (Ciucas, Caraiman), Arges (Zimbru). 35.000 de puieti de stejari, salcami, frasini, brazi pe 12 hectare de pamant.

Astazi am citit ca peste 1.000 de puieţi de stejar au fost plantaţi ieri la Călugăreni, judeţul Giurgiu, si ca Directia Silvica alaturi de Consiliul Judetean si-a propus sa planteze in total 28000 puieti in cadrul campaniei ” Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”.

Zilele trecute am dat in Readerul meu si peste alte plantari.

Nu-mi ramane sa spun decat: “There is hope!”  Sau…sa facem sa fie bine, vorba lui Adi.