Jurnal echipa K-1 5-11 aprilie 2010

 

Jurnal echipa K-1

Jurnal K-1

Cantonament Padina, Muntii Bucegi

Cabana Diana

5 – 11 aprilie 2010

 

Ziua 1 – 05 aprilie 2010

 

La ora 7 are loc adunarea participantilor pentru plecarea in cantonamentul Scolii de Munte, organizat de ATGR la Cabana Diana din Muntii Bucegi. S-au repartizat echipamentele si proviziile de mancare pe masini si apoi s-a plecat spre cabana Diana, pe traseul Bucuresti  - Targoviste - Moroieni - Cabana Diana. Drumul pana la Moroieni a fost asfaltat dupa care a inceput drumul forestier care a pus la grea incercare masinile si soferii. Ajunsi la cabana, am descarcat bagajele si apoi am fost repartizati pe camere. Dupa ce ne-am organizat, am fost repartizati pe echipe. 3 echipe au fost alcatuite din cate 6 persoane si 2 echipe din cate 5 persoane.

In acest moment am aparut noi, echipa K-1, care este formata din:

  • Cezar – pe post de capitan

  • Delia – fotograf

  • Madalina

  • Catalin

  • Calutu’

Numele ales pentru echipa a avut la baza dorinta noastra de a ajunge pe varful K-2 si in acelasi timp si aceea de a ajunge pe primul loc la sfarsitul cantonamentului. Dupa alegerea numelului a trebuit sa ne facem steagul. Desenul ales a fost unul simplu, adica am desenat un munte in interiorul caruia am scris numele echipei, 5 stele care ne reprezinta pe noi si sloganul pe care l-am ales, “Mereu la inaltime”.

O alta sarcina pe care echipele trebuie sa o indeplineasca pe parcursul cantonamentului este aceea de a gati pentru ceilalti participanti, fiecare echipa pe rand. Prima echipa care a indeplinit aceasta sarcina a fost echipa nr. 4 (Steaua Calatorului). Avand in vedere ca s-a ajuns destul de tarziu, toti ceilalti participanti i-au ajutat cum au putut, unii la bucatarie, iar altii la aranjat sala, maturat, etc.

 

Ziua 2 – 06 aprilie 2010

 

S-a dat trezirea in jurul orei 8.00. Toti am mers sa facem inviorarea. Responsabil cu exercitiul de inviorare este Marius, un fost cursant al ATGR. Dupa servirea micului dejun, Cezar a prezentat steagul echipei celorlalti participanti. Fiecare capitan a facut pe rand acelasi lucru. Dupa prezentarea steagurilor, GMK ne-a invatat cum sa facem noduri. Am exersat 9 tipuri de noduri: nodul simplu, opt, opt simplu, opt dublu, noua, opt prin urmarire, semicabestan, cabestan, nodul de legare a doua sfori si nodul patrat.

Dupa ce am exersat nodurile, unele echipe s-au dus la orientare, altele la prim-ajutor. Noi impreuna cu echipa Hoinarii din Bucegi am facut prima data primul ajutor, apoi tot impreuna am fost la orientare. S-a plecat pe traseele de orientare in echipe. Madalina si Delia au plecat pe traseul 1, Cata si Calutu pe traseul 2, iar Cezar cu Narcis de la echipa Hoinarii din Bucegi pe traseul 1. Traseele au fost destul de dificile, deoarece era zapada multa si ne afundam in ea.

Dupa ce toate echipele si-au indeplinit sarcinile, am servit pranzul si apoi am plecat sa vizitam Pestera Ialomicioara, care se gaseste la aproximativ 30 de minute fata de cabana noastra. Am fost instiintati sa ne luam la noi imbracaminte de care ulterior putem sa ne debarasam usor, avand in vedere ca ne vom murdari. De asemenea pentru pestera am avut nevoie si de frontale. Pe traseu am oprit pentru a vizita si o grota din care se spune ca ar izvori Izvorul Vietii. Din pacate traseul a fost dificil de parcurs, fiind gheata si intr-un final am fost nevoiti sa renuntam. Am ajuns la pestera, unde ne-am echipat si apoi am intrat in ea. La ora 17.00 a inceput aventura noastra in pestera. Am mers in prima parte pe traseul turistic, apoi am coborat la un nivel care nu este vizitat de turisti. Coborarea a fost dificila, dar totul s-a desfasurat in conditii de siguranta, instructorii scolii asigurandu-ne cu echipament. Am vizitat doar nivelul 1 al pesterii. Pestera are 2 nivele, insa legendele spun ca ar exista chiar un al treilea nivel. La ora 22.00 am iesit din pestera si am plecat spre cabana. Am servit cina iar apoi ne-am adunat cu toti in fata semineului din sala de mese unde Vampy a inceput sa ne povesteasca legendele pe care le poarta Pestera. Se spune ca in aceasta pestera si-ar fi gasit sfarsitul 3 frati. Venind mama lor sa-i caute si auzind ca ar fi murit in ea, a blestemat pestera si de atunci muntele in care aceasta se gaseste poarta numele Batrana. Tot de atunci, pestera ar fi bantuita de batrana. Se zice ca multi oameni si-au pierdut viata pe munte si in pestera, marturie stau crucile de aici.

Ne-am incheiat seara cu povestile lui Vampy, care unora dintre noi le-au alungat somnul .

 

Ziua 3 – 07 aprilie 2010

 

Dupa ce ne-am trezit si am facut inviorarea, am plecat spre Stanca Prostului unde am facut alpinism. Echipa de instructori a marcat 2 trasee, unul mai greu si unul mai usor. Cel mai bun din echipa noastra a fost Cata care a ajuns in top pe ambele trasee. Pe total echipa K-1 a obtinut cel mai bun punctaj. Din pacate, ne-a fost furat steagul de 3 ori si am fost depunctati. Dupa ce toti participantii au parcurs traseele de alpinism, ne-am dus la punctul unde se facea tiroliana. Aici nu am avut parte de probleme.

Imediat ce am terminat am plecat spre cabana, deoarece am intrat in tura la bucatarie. Am servit doar compot, deoarece s-a renuntat la cina. Vampy si ceilalti instructori s-au suparat pe noi toti si ne-au tinut un discurs. Echipele s-au comportat egoist si haotic. Nu s-a inteles care este spiritul scolii de Munte.

Seara s-a incheiat intr-o nota trista.

 

Ziua 4 – 08 aprilie 2010

 

Ziua a inceput foarte devreme, adica in jurul orei 2 cand Soie ne-a dat alarma pentru supravietuire pentru a verifica daca avem echipamentul corespunzator. K-1 a trecut cu brio testul, avand tot echipamentul. La ora 3 ne-am culcat si la ora 6 eram deja la bucatarie, deoarece trebuia sa pregatim micul dejun.

Dupa servirea micului dejun, am plecat pe traseu, care avea ca finalitate atingerea Vf.Omu. Traseul a fost urmatorul: Cabana Diana – Hotel Pestera - Piciorul Babelor (unde am trecut prin zona de avalansa) - Cabana Babele (unde am servit pranzul) – Sfinx – Baba Mare – Saua Cerbului (aici am avut parte de un peisaj cum rar vezi)- Coltii Obarsiei – Cabana Diana. De la saua Cerbului si pana la cabana am trecut prin 3 zone de avalanse dintre care 2 au fost foarte periculoase, la una chiar rupandu-se zapada. Traseul a fost frumos, lung si plin de peripetii (in total am traversat 5 zone de avalanse).

 

Ziua 5 - 09 aprilie 2010

 

Dupa ce ne-am trezit si am facut inviorarea, am servit micul dejun si am plecat iar spre Stanca Prostului sa facem alpinism, dar de data asta ne-a insotit 2 profesionisti (Alex si Titus), care ne-au invatat cum sa ne cataram. Am reusit si de data aceasta sa obtinem un punctaj bun.

Apoi ne-am reintors la cabana unde am servit cina. Aproximativ la ora 00:00 ni s-a dat alarma pentru exercitiul de supravietuire. De data asta a fost pe bune. Am plecat spre locul ales de instructori. Aici a trebuit sa ne construim propriul nostru adapost. Am sapat in zapada, am adunat cetina, am facut foc si in sfarsit am dormit. A fost o experienta de neuitat.

 

Ziua 6 – 10 aprilie 2010

 

Ne-am trezit la ora 8.00 si pana la ora 10.00 am strans adaposturile. Dupa aceea am mers la cabana sa luam micul dejun. Dupa servirea lui, am primit 2 teste de cunostinte generale din geografie si turism, cuprinzand si intrebari legate de aplicatiile Scolii de Munte. La aceste teste, ne-am comportat onorabil, obtinand al doilea punctaj. Apoi, impreuna cu Bogdan de la Parcul National Bucegi am participat la o actiune de ecologizare.

Dupa servirea pranzului am avut program de voie. Unii dintre noi au dormit, altii au ajutat echipa de la bucatarie, altii s-au jucat. Dupa amiaza am participat la exercitiul de orientare pe seara – noapte. Am avut probleme, deoarece in padure erau portiuni de gheata si unii dintre noi au cazut si s-au lovit. Pentru toti a fost insa o noutate exercitiul, deoarece s-a facut in stea, adica dupa ce gaseai un mut te intorceai la punctul de plecare si porneai din nou in cautarea unui nou mut.

Seara s-a incheiat intr-o atmosfera placuta. Toti am devenit membrii aspiranti ai clubului ATGR. Toate echipele si-au unit steagurile, intelegand in sfarsit ca toti suntem un grup si competitia dintre echipe nu trebuie dusa la extrem si din contra trebuie sa ne sprijinim unii pe altii. Membrii clubului ATGR ne-au facut o surpriza si au venit si ei in cantonament pentru a ne face primirea in club.

Seara s-a incheiat in sunetul chitarelor.

 

Ziua 7 – 11 aprilie 2010

 

Ultima zi de cantonament. Ne-am pregatit bagajele, ne-am repartizat pe masini pentru a pleca spre casele noastre, desi nu ne mai venea sa ne despartim de locul acesta. Nu ne venea sa credem ce repede a trecut timpul, parca mai ieri era luni. Am plecat spre casa cu regretul ca s-a terminat cantonamentul. Si vremea parca ne dadea un semn. Incepuse sa ninga. Vroiam sa mai ramanem pe munte. Muntele dorea sa mai ramanem, fuseseram niste turisti care l-am respectat (nu am lasat mizerie, ba din contra, chiar l-am curatat).

Pe scurt, a fost o experienta de neuitat.

Echipa K-1

 

 

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei