EcoTerra Editia III

 

A treia editie a proiectului „EcoTerra - Visul VERDE pentru o altfel de lume!”, proiect anual al Asociatiei Turistice Ghizii Romaniei, s-a desfasurat sambata, 30 martie 2013 in padurea invecinata domeniului Cantacuzino Busteni. Proiectul urmareste instruirea elevilor participanti in actiuni de ecologizare si voluntariat.

In urma participarii numeroase a elevilor, cat si a voluntarilor ce au servit drept traineri in ecologizare, proiectul a constuit un nou success in agenda A.T.G.R. de anul acesta.

 

Elementele constitutive reusitei proiectului au fost :

- implicarea a 153 de elevi (clasele I-VII), proveniţi din 3 şcoli din Bucureşti

- peste 40 de voluntari ai A.T.G.R (membrii asociaţiei, cursanţi ai şcolii de ghizi)

- educarea copiilor in spiritual ecologic, cat şi a metodelor de petrecere a timpului in aer liber

- ecologizarea zonei

- montarea a 20 de casute pentru pasarele, confectionate in prealabil de catre copii

 

Tinerii prieteni ai ecologizarii au avut parte si de o surpriza din partea organizatorilor, in parcul de aventura din zona, acolo unde s-au destins prin diferite activitati precum tir cu arcul sau cu pusca de paintball, si alte numeroase jocuri de socializare si de consolidare a echipei.

Incursiunea ecologica s-a incheiat cu o adevarata lectie din istorie, odata cu vizita la Castelul Cantacuzino, acolo unde copiilor participanti si voluntarilor implicati in proiect li s-au inmanat diplomele de participare, alaturi de multumirile calduroase ale organizatorilor pentru contributia adusa proiectului.

Proiect realizat prin donatiile persoanelor fizice a 2% din impozitul pe venit