Hai cu noi să dăruim o “rază de lumină”! - 2011

 

Proiectul – Hai cu noi sa daruim o “raza de lumina” – este un eveniment anual ce se desfasoara in apropierea Sarbatorilor de Iarna si a reusit si in anul 2011 sa aduca o bucurie in sufletul a 60 de batrani de la doua azile din Bucuresti si a 180 de copii de la 3 centre de plasament din Ploiesti.

 

Intotdeuna am fost constienti de faptul ca in lume exista persone mai putin “norocoase” ca noi... copii care nu au avut sansa sa creasca in sanul familiei sau batrani care din diferite motive au fost nevoiti sa-si petreaca ultimii ani din viata, departe de familie. Dar cu adevarat am simtit ce inseamna acest lucru atunci cand am pasit pentru prima data intr-un astfel de loc. Nu cred ca exista cuvine care sa explice ce simti atunci cand un copil se prinde de piciorul tau si cu lacrimi in ochi iti spune “ia-ma acasa” sau cand un batran iti spune ca este intr-un camin pentru ca nu a vrut sa fie o povara pentru familia lui si a preferat sa se sacrifice pentru ea. Pentru ei, pentru acele persoane care au fost uitate de societate si de familie, dorim sa implementam acest proiect.

 

Scopul proiectului:

Sa daruim o „raza de lumina” unor oameni care chiar au nevoie de ea.

 

Obiectivele proiectului:

  • Sa colindam 2 azile de batrani din Bucuresti si 3 centre de plasament din Ploiesti;
  • Sa le ducem daruri;
  • Sa ne daruim pe noi si timpul nostru liber timp de 3 zile.

 

Beneficiari

Beneficiarii directi ai proiectului au fost cei 60 de batrani din 2 azile aflate in Bucuresti si cei 180 de copii din 3 centre de plasament din Ploiesti.

Beneficiarii indirecti ai proiectului – voluntarii care au participat la organizarea acestui proiect. Fiecare dintre cele doua parti implicate in acest proiect, batranii si copiii pe de-o parte si voluntarii pe de alta parte, si-au impartasit reciproc bogatia care conteaza cu adevarat in viata- bogatia sufleteasca ...

 

Ziua I – Nepoti chiar si pentru o zi - “Raza de lumina” - 16.12.2011:

Ne-am luat chitara in spate si am plecat spre Caminului de batrani "Schitul Darvari" din Bucuresti, camin in care locuiesc peste 50 de bunici...

Ajutati de catre toti cei care au dorit sa se implice in acest proiect voluntarii ATGR au impartit cadourile batranilor. Dupa impartirea darurilor am petrecut timp cu batranii, am ascultat povestile lor de viata si le-am povestit si noi pe ale noastre. Am facut in asa fel incat, pentru o zi am devenit “nepotii lor”, de care dansii au atata nevoie …

 

Ziua II – Frati, prieteni sau poate chiar parinti – “Raza de lumina” – 17.12.2011:

Fara sa uitam darurile si chitara acasa am plecat spre Ploiesti, la cele 3 centre de Plasament Concordia (Orasul Copiilor, Eva si Ferma Copiilor). Aici ne-am petrecut toata ziua de 17 decembrie 2011 incercand sa fim frati, prieteni sau poate chiar parinti pentru cei peste 180 de copii care locuiesc in cele 3 centre de plasament. Cu ei am impodobit cele 15 case pe care le au, cu ei am depanat amintiri din tabara de vara pe care am oranizat-o si la care au participat, de la ei am invatat lectii de viata pe care nimeni nu ne-ar putea invata (stim din experienta celor 7 zile petrecute impreuna in vara), am incercat sa le dam sfaturi ca la niste frati mai mici.

 

Ziua III – Ura!!! Am fost din nou nepoti in casa bunicilor!!! – “Raza de lumina” – 18.12.2011:

Ziua de duminica 18 decembrie a fost dedicata bunicilor din azilul de batrani sustinut doar de Biserica Tuturor Sfintilor, un azil modest unde cativa batranei au o noua sansa datorita bunavointei unei biserici.

La fel ca si la Caminului de batrani "Schitul Darvari", dupa ce i-am colindat pe cei 15 batrani am incercat sa le fim din nou “nepoti macar pentru o zi”, sa le dam speranta, sa le aratam ca au dreptul la o viata normala indifferent de varsta.

Rezultate produse de proiect

 

Rezultatele obtinute s-au cuantificat in: peste 240 de zambete din partea batranilor si a copiilor si un numar inca nestiut de zambete din partea tuturor voluntarilor implicati in proiect; manifestarea spiritului de toleranta si cooperare atat din partea batranilor/copiilor cat si din partea voluntarilor, chiar daca provin din medii diferite.

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei