Montaniada Editia I


Realizari prima editie Montaniada”Mobilizeaza tineretul” , in Masivul Fagaras la Cabana Cumpana:

  • Si-a atins scopul si a strans 500 de tineri iubitori ai muntelui si ai eco - logiei;
  • A facut ecologizari pe areale importante: Barajul Vidraru, 20km Transfagarasan, zona din jurul Cabanei Cumpana, Casa Argeseana, Valea lui Stan;
  • A promovat ecoturismul ca alternativa de petrecere a timpului liber in randul tineretului;
  • A promovat o zona turistica cu mare potential de dezvoltare: Valea lui Stan;
  • Prin ceea ce a insemnat a fost desemnata de catre Federatia Romana de Turism Sportiv, drept cea mai bine organizata etapa in anul 2008.

Muntii Fagaras a fost cea mai potrivita destinatie pentru a imbina recreerea cu spiritul competitiv si ecologia? Cel putin asa am gandit noi, echipa Asociatiei Turistice Ghizii Romaniei  care a reusit sa reuneasca , la prima editie a Montaniadei, 500 de tineri, iubitori ai muntelui  si nu numai, pentru cateva zile de ecologizare, ecoturism, relaxare pe malul Lacului Vidraru, park adventure, traseu prin zone de canion, hornuri si scari suspendate pe Valea lui Stan. Toate acestea s-au reunit in ceea ce reprezinta Olimpiada Muntelui.     

Prima editie a Montaniadei s-a deschis joi seara, pe data de 12 iunie 2008 odata cu aprinderea focului de tabara. Cantecele din jurul focului de tabara au destins participantii pana in zori.

Vineri dimineata s-a dat startul la probele surpriza: aruncarea busteanului, trasul franghiei peste groapa cu noroi, alergarea in sac, tir cu arcul si alte probe de echipa.  In paralel, cei mai curajosi  s-au aventurat intr-un atractiv park adventure: tiroliana, catarare, rapel, panza de paianjen, pod Indian.  Altii au optat pentru treasure hunting – orientare cu indicii.  

In acest timp, o parte din echipa ATGR a ecologizat zona Barajul Vidraru, Piscu Negru, Cabana Capra, 30 km din Transfagarasan.

Pe seara invitatii nostri de la organizatia Oina au facut o reprezentatie a jocului traditional romanesc. Apoi, nelipsitul concert de muzica folk a reunit  participantii la eveniment in jurul focului de tabara.

Sambata, dupa un matinal traseu cu vaporasul pe Lacul Vidraru pana la Casa Argeseana, concurentii din cadrul Federatiei Romane de Turism Sportiv au plecat pe traseul Valea lui Stan, un traseu unic prin autenticitatea si diversitatea peisajului.  Senzatiile traite pe acest traseu i-a facut sa nu regrete nici o clipa ca au ales Olimpiada Muntelui pentru acel final de saptama. 

In acest timp cei din tabara s-au destins participand la jocurile surpriza, parcurgand traseul din Park adventure, participand la tir cu arcul, tir sportiv, sau paintball. Seara s-a desfasurat proba cultural, bineinteles in jurul nelipsitului foc de tabara. Concurentii s-au intercut in a spune poezii , a canta cantece si a pune in scena povestri haioase, toate avand tematica Montana.

Duminica, concurentii s-au trezit devreme pentru a participa la proba de cross montan. Ceilalti participant ramasi in tabara au asistat la demonstratia de prim ajutor desfasurata de Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta. A urmat premierea concurentilor cu echipamente montane ce le vor fi utile in actiunile la care vor mai participa, totul incheindu-se pe ritmurile binecunoscutului Imn al prieteniei.

Dupa defluirea participantilor, echipa Asociatiei Turistice Ghizii Romaniei a ecologizat  zona din jurul Cabanei Cumpana si o parte insemnata din Transfagagarasan.

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei