Montaniada Editia II

In editia a II-a a Montaniadei au fost urmatoarele realizari:

  • Am avut actiuni de ecologizare in urmatoarele areale: cabana si lacul glaciar Capra, cabana Piscul Negru, cabana si laculul glaciar Balea Lac, Transfagarasan si pe traseul turistic spre Varful Negoiu;
  • Am promovat o zona turistica ce prezinta mare interes - Muntii Fagaras-Alpii Romaniei, iar in cadrul competitiei, participantii au efectuat traseul pe Varful Negoiu;
  • A atras 700 de turisti, iar prin amploarea pe care pe care a avut-o prima editie a devenit un eveniment anual;
  • A combinat jocurile nordice, cu activitatile cultural artistice, diverse modalitati de petrecere a timpului liber cu ecologia si eco-turismul.
  • Evenimentul s-a dorit a fi o combinatie perfecta a spiritului sportiv cu cel ecologic, menit sa atraga tineretul, fiind in acelasi timp a IV-a etapa a Campionatului National al Cluburilor de Turism;

            Din pacate ploaiaa tinut departe mare parte din cei care isi anuntasera prezenta de-a lungul celor 4 zile de competitie, jocuri si voie buna. Din cele 1000 de persoane asteptate si-au facut aparitia aproximativ 400 in ziua de sambata, care a fost cea mai aglomerata. Dar pentru cei prezenti, experienta a fost memorabila.

Intr-un loc deosebit pentru iubitorii muntelui, la vreo 2 km mai sus de Cabana Piscul Negru, membrii A.T.G.R. au incercat si in mare parte au reusit sa organizeze un eveniment special. Pe langa activitatile de zi, care combinau sportul cu ecologia, serile au fost marcate defocuri de tabara si de cantari folk, chitarile neavand cum sa lipseasca.

            Si chiar daca ploaia a sacait participantii pe tot parcursul trofeului, acestia nu si-au pierdut veselia si au petrecut cum au stiut ei mai bine: berea a curs, focul a ars, chitarile au cantat. Seara de sambata a fost punctul culminant al experientei de foc de tabara, organizandu-se un Cultural in care cluburile au avut ocazia sa cante, sa recite poezii si sa prezinte tot felul de scenete.

Atractia principala a fost traseul peMasivul Negoiu, la peste 2500 m altitudine, care a avut loc sambata. In plus, s-au organizat tot felul de activitati care mai de care mai interesante: Jocuri - tir cu arcul, aruncatul busteanului, aruncatul potcoavei, aruncatul greutatii, curse de schiuri pe pietre, competitia 10 paie, precum si un Park Adventure foarte interesant, care implica traveresarea unui rau pe un pod de franghie, rodeo pe cauciucuri, diverse obstacole, tot din cauciuc, si un grand-finale si  tiroliana.

            In final, niciun participant nu a regretat experienta. Pentru persoana de rand, neimplicata in vreo competitie, a fost ocazia perfecta de destindere si relaxare. Linistea cauzata de prea multa ploaie a avut darul a descreti fruntile tuturor celor prezenti. Iar pentru cei competitivi, ceremonia de premiere de duminica a adus premii substantiale. Merita mentionata chitara semi-acustica prezentata clubului castigator in urma Culturalului de sambata, precum si echipamentul profesional de munte acordat ca premiu celor care au castigat diferitele competitii montane.

            Trofeul Montaniada, ajuns la a doua editie anul aceata, este un exemplu perfect de initiativa turistica si de relaxare, destinat tuturor iubitorilor de munte si aventura. Sa speram ca vor mai fi multe editii si ca vor aparea si alte persoane sau organizatii dispuse sa organizeze astfel de evenimente. Pentru ca a devenit evident faptul ca nu sunt suficiente.

         

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei