Montaniada Editia III

           ASOCIATIA TURISTICA GHIZII ROMANIEIa desfasurat Montaniada editia III in masivul Fagaras, in zona Piscul Negru- Cabana Capra, In perioada 08-11.07.2010.

Evenimentul a avut ca scop instruirea tinerilor in ecoturism ca alternativa a petrecerii timpului liber, combinarea educatiei, a spiritului civic, caracterul sportiv si ecologia.

Un traseu montan spectaculos Balea Lac – Vanatoarea lui Buteanu – Fereasta Zmeilor – Lacul si Caldarea Capra – Minele de la Capra – Cabana Capra,  park adventure (tiroliana 200 m, pod indian, “10 probe de armata”,”la rodeo”), tir cu arcul, paintball, foc de tabara, muzica folk (invitat surpriza), cantece de munte la chitara in jurul focului teste teoretice din: flora, meteo, alpinism, sanitar, geografia zonei si ecologie, jocuri individuale si de echipa, poezie, umor, ecologizarea zonei si multe surprize.

Prin amploarea pe care au avut-o primele doua editii, Montaniada a devenit eveniment anual, promovand zone turistice cu mare potential de dezvoltare – Muntii Fagaras. Este structurata pe doua planuri: un trofeu FRTE (Federatia Romana de Turism si Ecologie) si un eveniment destinat tuturor tinerilor iubitori ai muntelui.

                Punctele forte ale concursului

 • Ascensiune spectaculoasa pe valea.Argesului,spectaculozitatea peisajelor de pe Transfagarasan, barajul si lacul Vidraru, Balea Lac, masivul Fagaras;
 • Ascensiunea.Varfului Vanatoarea lui Buteanu, unul dintre cele 8 varfuri de peste 2 500 m din Fagaras si unul dintre cele 13 “acoperisuri” ale Romaniei, unic prin salbaticia peisajelor, treceri specifice de canion, lanturi, “Fereastra Zmeilor”, lacul glaciar Capra;
 • Concert muzica folk invitat special Mircea Baniciu si cantece de munte cu nume sonore in ,,lumea muntelui’’;
 • Probe inovatoare: desfasurarea probelor de alpinism intr-un park adventure cuprinzand: catarare tehnica - blocatoare, tiroliana, rapel, trecerea unui pod de franghii si trecerea prin “panza de paianjen” pe un traseu prestabilit, probe de escalada pe pereti naturali;
 • Premii motivante constand in echipament montan specific fiecarei probe;
 • Numeroase forme de agreement: tir cu arcul, paintball, jocuri montane, mountain biking, taiatul lemnelor, aruncatul busteanului, alergatul in saci, pod indian, rodeo.
 • In afara de echipamente specifice muntelui s-au dat si premii in bani, ridicandu-se astfel stacheta concursului.
  • Parcurgerea unui traseu dificil intr-un mod organizat, sub supravegherea organizatorilor si a echipelor Voluntarilor Serviciilor.Prespitalicesti din Romania, a Serviciului de ambulanta al Municipiului Bucuresti si a Salvamontului Curtea de Arges;
  • Valorificarea aptitudinilor individuale intr-un sistem competitional;
  •  Conceptul innovator;
  • Posibilitatea alegerii formei de cazare dupa posibilitati – camping sau cabana.

                Avantaje competitive fata de alte forme de turism organizat

        Astfel, Montaniada s-a adresat atat membrilor cluburilor de turism care au participat la trofeul FRTE, dar si tinerilor din Romania, care s-au putut organiza in echipe participand alaturi de cluburi, acestia au beneficiat de de activitati speciale.

Premiile puse in joc au constat in echipament montan: corturi, saci de dormit, izoprene, rucsaci, pioleti, hamuri, termosuri, primusuri, busole, lanterne frontale, harti, bete trekking si multe alte premii surpriza precum si premii in bani.

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei