Montaniada Editia III

           ASOCIATIA TURISTICA GHIZII ROMANIEIa desfasurat Montaniada editia III in masivul Fagaras, in zona Piscul Negru- Cabana Capra, In perioada 08-11.07.2010.

Evenimentul a avut ca scop instruirea tinerilor in ecoturism ca alternativa a petrecerii timpului liber, combinarea educatiei, a spiritului civic, caracterul sportiv si ecologia.

Un traseu montan spectaculos Balea Lac – Vanatoarea lui Buteanu – Fereasta Zmeilor – Lacul si Caldarea Capra – Minele de la Capra – Cabana Capra,  park adventure (tiroliana 200 m, pod indian, “10 probe de armata”,”la rodeo”), tir cu arcul, paintball, foc de tabara, muzica folk (invitat surpriza), cantece de munte la chitara in jurul focului teste teoretice din: flora, meteo, alpinism, sanitar, geografia zonei si ecologie, jocuri individuale si de echipa, poezie, umor, ecologizarea zonei si multe surprize.

Prin amploarea pe care au avut-o primele doua editii, Montaniada a devenit eveniment anual, promovand zone turistice cu mare potential de dezvoltare – Muntii Fagaras. Este structurata pe doua planuri: un trofeu FRTE (Federatia Romana de Turism si Ecologie) si un eveniment destinat tuturor tinerilor iubitori ai muntelui.

                Punctele forte ale concursului

                Avantaje competitive fata de alte forme de turism organizat

        Astfel, Montaniada s-a adresat atat membrilor cluburilor de turism care au participat la trofeul FRTE, dar si tinerilor din Romania, care s-au putut organiza in echipe participand alaturi de cluburi, acestia au beneficiat de de activitati speciale.

Premiile puse in joc au constat in echipament montan: corturi, saci de dormit, izoprene, rucsaci, pioleti, hamuri, termosuri, primusuri, busole, lanterne frontale, harti, bete trekking si multe alte premii surpriza precum si premii in bani.