Montaniada Editia V

Perioada: 12-15 iulie 2012

Locatie: Km 104 – Transfagarasan (zona Piscu Negru – Cabana Capra)

Motto: Spune-mi și voi uita, arată-mi și-mi voi aminti, implică-mă și voi înțelege.(Confucius)

Editia a V-a a Montaniadei – Olimpiada Muntelui, a avut ca scop promovarea ecoturismului prin intermediul informării, educării și conștientizării cu privire la protecția mediului înconjurator, corelată cu un stil de viață sănătos, în perioada

Ne-am propus ca proiectul să genereze un efect imediat prin acțiuni derulate în cadrul evenimentului Montaniada – mobilizează tineretul!, dar și un efect de durată, prin caracterul educativ.

Am stabilit urmatoarle obiective specifice:

  • Informarea, educarea și conștientizarea a cel puțin 1000 tineri cu privire la importanța protecției mediului înconjurător în vederea unei dezvoltări durabile.
  • Promovarea unui stil de viață sănătos, prin organizarea de activități sportive în aer liber, timp de 4 zile, în concordanță cu direcția europeană a anului 2012 - Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii.
  • Promovarea voluntariatului în rândul participanților la evenimentul Montaniada.
  • Implicarea a aproximativ 50 de voluntari în implementarea proiectului
  • Ecologizarea zonei Piscul Negru – Cabana Capra

Am obtinut urmatoarele rezultate:

  • Conştientizarea a celor 1.000 de tineri prezenti in tabara evenimentului cu privire la protecţia mediului înconjurător

Desfasurarea evenimentului

In prima zi a celei de-a V-a editii, s-a realizat pregătirea taberei – delimitarea și pregătirea zonelor de campare, a zonelor de implementare a atelierelor, de derulare a activităţilor în natură, de montare a Park Adventure , amenajarea unei arii de depozitare a gunoiului.

Pe parcursul acestei zile, membrii ATGR au asigurat primirea şi înregistrarea participanţilor, informarea acestora cu privire la activităţile care urmează să fie desfăşurate, trasmiterea regulamentului evenimentului (ce au şi ce nu au voie să facă pe parcursul acestuia).

Participanţii, alături de membrii voluntari ATGR, au desfăşurat acţiuni de ecologizare în zona Cabanei Capra, Cabana Piscul Negru.

Ziua de vineri a inceput cu informarea participanţilor cu privire la activităţile care se pot desfăşura în natură şi care au un impact redus asupra acesteia (tir cu arcul, tir cu arbaleta, blow gun, aruncarea bușteanului, la skiuri, Black water) şi a continuat cu cele 2 ateliere de lucru, unul dedicat voluntariului – atelierul ProVoluntariat  şi unul dedicat protecţiei mediului.

Atelierului ProVoluntariat a fost desfăşurat într-un cadru non – formal şi a avut scopul de a facilita schimbul de experienţe, de idei noi şi de bune practici privind voluntariatul la nivel naţional şi internaţional într-o manieră interactivă.

Atelierul Photo – Voice a avut drept scop prezentarea impactului negativ pe care îl are omul asupra naturii şi găsirea de soluţii de reducere a acestuia în activităţile noastre zilnice pentru o dezvoltare durabilă.

De asemenea s-a organizat pe parcusul întregii zile o expoziţie de mesaje ecologice inedite. Ziua s-a încheiat cu un concert de muzică folk la care au participat invitaţi speciali.

In ziua de sambata au avut loc actiuni de promovare a unui stil de viata sanatos. Pentru ATGR, încurajarea oamenilor de toate vârstele să desfăşoare activităţi sportive reprezintă unul din obiectivele centrale ale activităţii sale, cel mai tânăr membru având 16 ani, iar cel mai învârstă având 49 ani.

Prin intermediul acestei zile, participanţii au fost încurajaţi să adopte un stil de viaţă sănătos prin implicarea lor în activităţile sportive organizate (alpinism, cross, orientare, tir cu arcul, tir cu arbaleta, blow gun, aruncarea bușteanului, la skiuri, Black water etc.).

            Duminica persoanele care au participat la concursurile organizate pe parcursul evenimentului au fost  premiate.

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei