Traditions define you

SCOPUL PROIECTULUI

Scopul acestui proiect a fost de a descoperi diversitatea multiculturala europeana prin intermediul traditiilor. Cei 46 de tineri participanti, pe parcursul celor 8 zile (19-27 mai 2013), au aflat despre  frumusetea culturii europene prin intermediul traditiilor desfasurand atat activitati indoor, cat si outdoor ce s-au axat pe: costume populare, instrumente si muzica populara, dansuri, gastronomie, sarbatori religioase (Craciunul, Pastele etc), festivaluri folk, obiceiuri precum botezul, casatoria, inmormantarea, superstitiile, legendele si proverbele.

 

 

LOCUL DE DESFASURARE

Locul desfasurarii proiectului a fost localitatea Ocna Sugatag, Maramures, unde participantii au avut ocazia sa descopere diversitatea culturala a fiecarei tari participante la proiect si sa comunice intr-o maniera activa si constructiva. Traditiile sunt parte a spiritului national, ele ne reprezinta si au fost transmise din generatie in generatie, acum fiind randul nostru sa le impartasim cu alti tineri din spatiul european. Este important ca tanara generatie sa constientizeze importanta conservarii traditiilor, sa protejeze trecutul si in acelasi timp viitorul nostru cultural prin transmiterea mai departe a traditiilor.

 

OBIECTIVE

Prin proiectul „Traditions defines you „ am urmarit indeplinirea a doua obiective :

Promovarea educatiei non-formale in randul tinerilor

Promovarea unui stil de viata sanatos si activ

 

Acestea le putem rezuma prin proverbul “Minte sanatoasa in corp sanatos” deoarece prin activitatile desfasurate ne-am bazat pe educatia non formala ce are un rol important in dezvoltarea noastra personala, iar activitatile sportive practicate in aer liber au oferit tinerilor o alternativa pentru petrecerea timpului liber.

Printre activitatile desfasurate putem enumera: teatru de improvizatie, PhotoVoice, Biblioteca Vie, StoryTelling, Debate, Teatru Labirint, ProAction Cafe, Asteroidul, Mlastina, 9 Luni, Search, Tir cu Arcul, Covoarele, Scarile din prapastie etc.

 

VALORI PROMOVATE

Valorile promovate in cadrul acestui proiect au fost toleranta, interculturalitatea, respectul fata de semeni si respectarea drepturilor si libertatilor celorlalti cetateni romani si europeni.

 

 

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei