Proiect sustinut de Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti Traditii si obiceiuri romanesti - Sighisoara

ftmb-logo-rotund-1-1

 

 

 

 

Denumire: „Traditii si obiceiuri romanesti”

Perioada de desfasurare: de la 24.02.2018 pana la 25.02.2018

Locul de desfasurare :

  • Sighisoara – Cetatea medievala

Motivatia proiectului (stabiliti in baza unei nevoi identificate):

Cultivarea valorilor nationale are o importanta majora. Generatiei tinere trebuie sa i se ofere modele culturale, artistice si sportive, la care sa se poata raporta.

Folclorul a fost si va ramane unul din cele mai raspandite moduri de exprimare a spiritului uman si o modalitate de comunicare.

In timpul diverselor aplicatii si excursii la munte, cu grupuri diferite de tineri, am identificat lipsa de responsabilitate a tinerilor de la oras in raport cu istoria si cultura zonelor bogate in obiceiuri si traditii romanesti.

Acestia sunt de multe ori obisnuiti sa ignore obiceiurile si modul in care traiau stramosii nostrii, fara a se gandi la consecintele ignorantei lor in legatura cu bogatia si diversitatea culturala, astfel riscand sa pierdem o buna parte din insemnatatea propriei noastre istorii.

In cadrul ascestui proiect urmarim sensibilizarea si mobilizarea tinerilor pentru recunoasterea si cultivarea valorilor nationale prin informarea acestora despre folclor prin traditiile, obiceiurile, datinile, cantecul si dansul popular intr-un mod placut si util unde pot interactiona si socializa la activitatile de grup organizate.

Pentru a reusi acest lucru, vom oferi posibilitatea tinerilor sa participe in mod activ la aceste activitati, cultivand astfel educatia istorica si interesul acestora pentru cultura locului.

Scopul

Dorim sa inoculam tinerilor si participantilor proiectului dragostea si respectul pentru cultura din aceasta zona folclorica/Romania si familiarizarea acestora cu obiceiurile si traditiile pastrate de-a lungul timpului de catre oamenii acestor locuri.

 

Grupul tinta

Tineri cu varsta intre 19 si 35 de ani, din Bucuresti si Cluj Napoca dornici de informatii noi!

 

 

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei