CABANA POSTĂVARUL

PARTICIPAREA LA EVENIMENT ATRAGE DUPĂ SINE ACCEPTAREA CONDIȚIILOR DESCRISE MAI JOS ȘI CITIREA IN INTEGRALITATE A INFORMAȚIILOR!

DATA: 26-27 septembrie 2015

SCOP:
-Deconectarea din cotidian și conectarea cu natura
-Distracție și socializare pentru toți
-Dezvoltarea spiritului de echipă
-Însușirea unor cunoștințe legate de drumeția montană
-Însușirea unor cunoștințe legate de mediul înconjurător

DIFICULTATE TRASEU: USOR cu portiuni de traseu MEDIU

INFORMAȚII TRASEU:

Sâmbătă, 26 septembrie
Ne întâlnim în Gara de Nord în fața McDonalds, la orele 05:45. Trenul pleacă din stație la 06:20!(*). Vom ajunge în Brasov în jurul orei 10:00. O dată ajunși, vom porni pe traseu spre cabana Postăvaru, iar pe traseu vom vizita formațiunea geologica Pietrele lui Solomon. Vom ajunge la cabană seara în jurul orelor 18:00, fără grabă, iar la cabană vom servi cina și ne vom distra cu cântece și voie bună. Vă recomandăm să aveți la voi apă, senvișuri, batoane, fructe, fiecare cât știe că are nevoie. Ultimul punct din care vă puteți aproviziona pentru traseu este Gara Brașov.

Duminică, 27 septembrie
Ne vom trezi devreme, așa cum îi stă bine munțomanului (dar nu cu noaptea în cap), vom servi micul dejun, vom împacheta bagajele și vom porni pe un alt traseu de întoarcere. Vom urca pe Vârful Postăvaru (1799 m), unde vom ține un mic curs de orientare geografică iar de acolo vom coborî spre Predeal. Sosirea estimată în București: 22:00. Pe parcursul traseelor veți avea parte de explicații asupra mediului înconjurător și a obiectivelor naturale întâlnite în drumul nostru, cât și noțiuni elementare de drumeție pe munte.
(*) Organizatorii nu își asumă eventualele întârzieri ale participanților sau decalarea orarului C.F.R.!

ECHIPAMENT MINIM NECESAR:
- Bocanci de munte, impermeabili, cu susținere a gleznei!(**) (de trei sezoane)
- Pantaloni de munte (pot fi și pantaloni scurți sau care se pot face scurți, de trening, după cum știe fiecare că se simte bine; de evitat bluejeansii).
- Polar și tricouri de schimb
- Geaca sau pelerină de ploaie! (pe munte vremea poate fi imprevizibilă )
- Ochelari de soare, șapcă/pălărie, pentru cine nu suportă soarele, creme de protecție solară.
- Rucsac aprox.40 L (Recomandăm să nu încărcați prea mult rucsacii, luați la voi doar ceea ce știți că veți folosi).
- Lanternă frontală

(**) Bocancii sunt foarte importanți, recomandăm să aveți bocanci de munte. Pentru detalii asupra echipamentului va recomandăm să ne consultați dacă aveți nelămuriri. Deoarece turiștii întâmpină uneori dificultăți în alegerea și folosirea bocancilor, vă precizăm următoarele:
- Bocancii se cumpără cu un număr mai mare față de cât purtați în mod uzual
- Înainte cu 1-2 zile de plecarea pe munte, se taie unghiile la picioare (nu din carne)
- Bocancul se poartă cu șosetă groasă, care să depășească partea superioară a acestuia!! (se evită bătăturile).

INFORMAȚII ORGANIZATORICE:
IMPORTANT! Pe întreaga desfășurare a turei, sunteți rugați să vă respectați reciproc și să respectați indicațiile ghizilor. Organizatorii nu răspund de eventualele abateri de la încălcarea idicațiilor sau de eventualele actiuni/gesturi personale ale fiecaruia. Subliniem pe aceasta cale ca tura se va desfasura respectand regulile deplasarii in grup organizat. În componența grupului organizator se află un ghid montan autorizat.

Puteți achita avansul în valoare de 40 lei pentru această tură până pe data de 24 septembrie 2015, orele 18:00, (persoană de contact Marius Costache nr. de tel. mai jos). Cei care se afla pe Valea Prahovei, pot achita avansul la Azuga, persoană de contact Pintenaru Andrei (nr. de tel. mai jos). Prețul acestei ieșiri este 160lei, și include: transportul tur-retur București-Brașov-Bucuresti, cazarea la Cabana Postăvarul, micul dejun și taxa de ghidaj.

NOTĂ: Trenul cu care ne deplasăm nu are locuri rezervate! Vă rugăm să respectați ora de întâlnire, pentru a preîntâmpina eventualele neplăceri cauzate de statul în picioare! Avansul nu se returnează după data limită a înscrierii! Înscrierea se face pe bază de avans!Tura se efectuează indiferent de starea vremii! În caz de vreme extremă, veți fi anunțați de eventualele modificări.

 

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

Contul tau

Autentificare membru:

Evenimente

Niciun eveniment viitor!

Newsletter

Introdu numele, adresa ta de e-mail si selecteaza una sau mai multe grupe pentru a fi tinut la curent cu ultimele noutati!
captcha 

Built with HTML5 and CSS3 Copyright © 2013 Asociata Turistica Ghizii Romaniei