Despre EcoTerra

“EcoTerra”

Visul verde – pentru o altfel de lume!

       


Prin proiectul EcoTerra ne dorim sa educam, sensibilizam si informam elevii asupra import
antei protectiei mediului pentru un viitor mai bun.

 

Obiective:            

Activitati:

 

Proiectul este structurat pe doua parti: partea de informare, care va fi organizata in fiecare scoala participanta si partea practica (de ecologizare).

 

Modul de desfasurare a proiectului:

Proiectul se va desfasura sub forma unui concurs interactiv, in 3 etape:  

Etapa I

Fiecare profesor coordonator va trebui sa realizeze impreuna cu echipa sa (max. 5 elevi), un afis ecologic (format A3). In urma unei preselectii, organizata de catre membrii ATGR, primele 2 afise (cele mai frumoase) din scoala, vor fi selectate pentru etapa urmatoare.

Etapa II

Echipele ale caror afise au fost desemnate ca fiind cele mai frumoase vor trebui sa-si puna in practica abilitatile de “mici mesteri” si sa construiasca cate o casuta pe care, ulterior, tot ei o vor monta in padurea din zona.

Etapa III

Ecologizarea unei zone a locului de desfasurare, sustinuta de ATGR impreuna cu elevii participanti, montarea casutelor pentru pasari si  joculete surpriza, va avea loc si o festivitate de premiere, unde participantii la proiect vor primi diplome si atestate de ECO-VOLUNTAR, iar cele mai bune trei echipe vor fi premiate.

 

Nota: Afisele castigatoare vor ramane in posesia A.T.G.R, acesta avand drept de folosinta asupra lor in cadrul altor proiecte si concursuri.